Ideoita kirjaston hyllyltä

Ihania puutarhaideoita, kauniita kasvikuvia ja arvokasta tietoa — näitä kaikkia saa ilmaiseksi kirjaston hyllyiltä. Jos ilmat eivät vielä kannusta hommiin ulkona, kannattaa tunnelmia ja uusia ajatuksia keräillä varastoon kesää varten. Kirjastokäynti voi olla hyvin vapaamuotoinen eikä tavoitteita tarvitse asettaa. Mennään vain katselemaan, mitä löytyy. Joskus vanhemmat puutarhakirjat yllättävät ajankohtaisella tiedolla, toisinaan hyllyssä on lainattavissa uusimpiakin puutarhalehtiä.

Vain parhaat ja käytössä varmasti kuluvat kirjat ja lehdet kannattaa hankkia omaan hyllyyn. Kirjastossa taas voi shoppailla mielensä mukaan ”heräteostoksia”, kun kaikki hankinnat palautuvat onneksi lainastoon muidenkin käyttöön.

Omaan muistikirjaan voi noukkia talteen sopivat vinkit, linkit tai kiinnostavat kasvilajit ja yhteystiedot. Ympäristöllekin hyödyllistä on, jos kaikkea tarvitse kokeilla itse ja hankkia omaan pihaan ja hyllyyn, vaan voi nauttia muiden tarjoamista elämyksistä. Kirjaviisauden avulla kaikkea ei tarvitse oppia kantapään kautta.

Puutarhakirjallisuutta pääkaupunkiseudun Helmetissä, Kuopion kirjastossa ja Turussa.

Advertisement
Kategoria(t): Puutarha, Viherkasvit Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s