Vuohenputket, nokkoset ja voikukat ovat herkullisia villivihanneksia. Jos puutarhaasi on siunattu vuohenputkikasvustolla, joka puskee kauniin vihreänä esiin heti kevään tullessa, voit iloita tuoreesta sadosta. Erityisesti nuoret versot ovat herkullista syötävää.
Sadonkorjuun tuotokset voi tarjoilla esimerkiksi keittona tai käyttää nuoret lehdet salaattiin.
Väärässä paikassa kasvavan vuohenputken nyppimiseen saa uutta intoa, kun kerää ruokaa rikkakasvien poiston sijaan. Vähitellen kasvuston voima ehtyy, kun satoa korjaa riittävän usein. Mikäli näin ei käy, onpahan enemmän syötävää.
Vinkkejä vuohenputkenkin käyttötavoista on esimerkiksi Sami Tallbergin suositussa Villiyrttikeittokirjassa, josta on tulossa kohta uusi, laajennettu painos.
Olipa mukava löytää tämä sinun blogisi! Rikkaruohoa meiltä löytyy yllin kyllin. Eri tapoja hyödyntää nokkosta (keittoa, sämpylöihin ja lannoitteeksi) olenkin jo päättänyt tänä keväänä kokeilla, tästä tuli vinkkejä muuhunkin!
Paluuviite: Voikukkasima ja muut luomuherkut | Sairio
Paluuviite: Villivihannesten parasta aikaa | Vihreä puutarha
Paluuviite: Jätä ekologinen kädenjälki — puun istuttaminen parantaa maailmaa | Vihreä puutarha