Luonnonkasvit puutarhassa — Puutarhakasvit luonnossa

Miksi mennä merta edemmäs kalaan, kun kotimaisissa luonnonkasveissa sekä koristekasvien perinteisissä ja ”maatiaisissa” kannoissa on paljon valinnanvaraa silmäniloksi puutarhaan?

Sinivuokko (Hepatica nobilis) 1.5.13

Sinivuokko (Hepatica nobilis) 1.5.13

Sinivuokko lisääntyy siemenistä, joita saa esimerkiksi Kukkivan Niityn kautta. Luonnosta sinivuokkoa ei pidä hakea pihaan, koska silloin alkuperäinen kasvusto saattaa hävitä kokonaan. Onneksi tämäkin sinivuokkoesiintymä ilahdutti meitä ulkoilutien varressa, vaikka Luontoportin mukaan laji on taajamien lähettyviltä vähentynyt ehkäpä juuri puutarhoihin siirtämisen takia.

Ulkoilureitti kulki tällä kertaa myös puutarhasta karanneiden japaninruttojuurten ohi. Isolehtiset ruttojuuret peittävät kasvukauden edetessä muun kasvillisuuden ja lisääntyvät voimakkaasti kasvullisesti. Onneksi ei niin pahaa ettei jotain hyvääkin: kevääseen heränneet kimalaiset ja perhoset saavat aikaisista kukkijoista mettä. Silti näkisin mieluummin metsänlaidassa levittäytyvän ruttojuuren paikalla vaikkapa kotimaisia raitoja aikaisena mesikasvina.

Japaninruttojuuri (Petasites japonicus) 1.5.13

Japaninruttojuuri (Petasites japonicus) 1.5.13

Advertisement
Kategoria(t): Puutarha Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s