Lavakaulus — täältä niitä saa

[Päivitys toukokuu 2014: juuri nyt Varustelekan tai Varuste.netin valikoimissa ei näy lavakauluksia. Kokeilkaa siis Dodon ja Hyötykasviyhdistyksen kautta tai nikkaroikaa itse! Otan mielelläni tietoa uusista myyntipaikoista vastaan.

Päivitys syksy 2016: Armeijaylijäämää myyvä Supernova myy varastoltaan Karjaalta oman ilmoituksensa mukaan lähes aina lavakauluksia ja eurolavoja.]

Jos nurmikon sijaan haluaa takapihalle siististi rajatun kasvimaan, sen voi toteuttaa kierrätyskeinoin kuormalavan lavakauluksilla.

Tämän hetken kuuma hyötyviljelyhankinta on saatavissa odottamattomasta paikasta, Varustelekasta Helsingistä. Lavakauluksia on heillä myynnissä eri kokoja, 100×120 cm sekä 80×120 cm, reunan korkeudet 20-60 cm.

Saman paikan tuotteista puutarhuri voinee hyödyntää esimerkiksi sadevarusteita, mikäli pitää maastokuviosta. Lavakaulusten tapaan monet muutkin tuotteet ovat kierrätystavaraa eli siksi melko vihreä valinta.

Muita lavakaulusten välittäjiä ovat mm. Dodon kaupunkiviljelijät Pasilan kääntöpöydällään sekä Hyötykasviyhdistys (ainakin jäsenistölle).

Päivitys: Varustelekan naapuri Varuste.net on myös ottanut valikoimiinsa käytetyt lavakaulukset. Vaikka liike muuten toimittaa tuotteitaan ympäri Suomea, näitä lavakauluksia on tarjolla vain myymälässä Helsingissä.

Advertisement
Kategoria(t): Hyötytarha Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

4 vastausta artikkeliin: Lavakaulus — täältä niitä saa

  1. Nuo ovat, mitä vilkaisin kuvia noista linkeistä, oikein hyvän näköisiäkin!

  2. Paluuviite: Näin perustat lavakaulusviljelmän tai kohopenkin | Vihreä puutarha

  3. joa sanoo:

    Ihan kätsyjä noi on. Vastaavan ja ihan yhtä hyvän voi tosin tehdä kanssa itse, tarttee vaan pitkää lautaa sekä neljä vähän paksumpaa puupalikkaa (esim 2/2 tai 2/4) päädyiksi. Sitten vaan ruuvaa tai naulaa laudat kiinni. Erilaista puuta löytyy helposti roskalavoilta, joten tulee halvemmaksi. Sekä Dodolla että Varustelekassa noi kaulukset on n 20e kpl mikä on musta tosi kallis, kasvimaalle tarttee kuitenkin useita. Monet vissiin laittaa puutarhaan aika paljonkin rahaa mutta ite ei oikein pysty. En ihan tajua miten noiden hinta voi olla tota luokkaa kun noitakin tulee kuitenkin roskalavoilla vastaan..

    • Itse tekeminen on hyvä ehdotus! Kannustan ylijäämäpuutavaran ja kierrätysmateriaalien käyttöön. Viljelmälle voi rakentaa reunuksen myös ylimääräisiä pihatiiliä pinoamalla (esimerkki tästä omalla takapihalla).

      Puutarhahommissa saa monesti itse tehden edullisemmin yhtä hyvän tai paremmankin lopputuloksen kuin helppoa ja valmista ostamalla.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s