Vuohenputken ja ruohosipulin yhdistelmästä syntyy puolivillivihannes-munakas. Herkullista pikaruokaa! (Ohje kahdelle)
4 (luomu)munaa
n. 0,5 dl maitoa
ripaus yrttisuolaa (esim. Herbamare) TAI suolaa
1 tl yrttisekoitusta kynteli-sitruunamelissa-ruohosipuli (Heikkilän kasvismauste)
1 tl oliivi- tai rypsiöljyä
kourallinen melko nuoria vuohenputken lehtiä huuhdottuna
ruohosipulia
- Munat, maito ja mausteet sekoitetaan keskenään.
- Öljyä lorautetaan pannulle ja vuohenputket silputaan joukkoon lieden kuumentuessa.
- Kun pannu on kuuma, munakasmassa kaadetaan pannulle. Massaa vedellään lastalla paistumisen aikana pannun pohjaa pitkin.
- Kun munakasmassa alkaa olla hyytynyt, ruohosipulit silputaan pinnalle.
- Munakas nautitaan heti hyvällä ruokahalulla mieluiten tuoreen leivän kanssa.