Härkäpapuja kasvimaalta ja kaupasta

Oman pienen papupenkin härkäpavut tuottavat jo satoa. Tuoretta härkäpapua saakin parhaiten itse viljelemällä — vankkatekoisten papujen kasvatus on  osoittautunut todella vaivattomaksi. Kahtena vuonna kasvamassa on ollut ’Hangdown’ -lajike, joka on pysynyt hyvin pystyssä tukematta. Kiinnostaisi kokeilla myös vanhoja suomalaisia lajikkeita.

Ilokseni huomasin, että härkäpapu on pääsemässä myös kauppojen hyllylle muiden kuivapapujen joukkoon. Ainakin helsinkiläisessä Kannelmäen Prismassa on myynnissä hämeenlinnalaisia Tiirinkosken härkäpapuja. Aikaisemmin olen hankkinut Gobbas Gårdin papuja Heinolan lähiruokamyymälästä. Härkäpapureseptejä on molempien tilojen sivuilla sekä kirjassa Härkäpapua sarvista. Tuota muutenkin käyttökelpoista kasvisruokakirjaa saa tällä hetkellä lähinnä kirjastoista (esimerkiksi Helsingistä, Turun seudulta ja Mikkelistä). Tuoreiden härkäpapujen käytöstä olen kuitenkin löytänyt vain vähän ohjeita. Omaa satoa kun on tullut sen verran rajallinen määrä, etten ole ryhtynyt papujen kuivaamiseen, vaan nauttinut niitä korjaten satoa vähitellen. Tuoreita, kiehautettuja papuja olen laittanut esimerkiksi pastakastikkeeseen ja syönyt sellaisenaankin voin kanssa. Reseptejä olisi hauska kuulla!

Mainokset
Kategoria(t): Hyötytarha, Ruokaa puutarhasta Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Yksi vastaus artikkeliin: Härkäpapuja kasvimaalta ja kaupasta

  1. Paluuviite: Kasvikunnan antimia puutarhasta ja pellolta | Vihreä puutarha

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s