Hautausmaalla kävijän ympäristövinkit

Pyhäinpäivän lähestyessä puutarha.net kysyy, viemmekö hautausmaalle ongelmajätteitä.

Hautausmaalla vierailijan ympäristövinkit pähkinänkuoressa:

  • Kukat, kukkalaitteet ja istutukset kannattaa tehdä kokonaan maatuvista osista. Kukkalaitteet ja kimput voi pyytää kukkakauppiaalta sellaisina, ettei niissä ole muovia tai rautaa (rautalankaa, muovikahvaa tai kukkasientä). Silloin ne voi kukkien lakastuttua kompostoida — muutoin myös kukat päätyvät lopulta sekajätteeksi.
  • Kanervankin voi asettaa haudalle ilman ruukkua kesäkukkien tapaan. Ruukun voi käyttää itse uudelleen tai puutarha.netin vinkin tapaan jättää myyjälle ostamishetkellä. Itse tehtyjä havu- ja oksakoristeita voi hyvin käyttää haudallakin. Esimerkiksi jouluna joulukuusen katkaisusta voi saada hyviä ja tuoreita havuja.
  • Jos haudalla käy usein pimeänä vuodenaikana, oma kynttilälyhty on kaunis, käytännöllinen ja roskaamaton yksittäisten hautakynttilöiden sijaan.
  • Pyhäinpäivänä ja vastaavina muistopäivinä hautausmaille on usein tavallista paremmat bussiyhteydet. Niitä kannattaa hyödyntää, mikäli mahdollista.

Monet vanhat hautausmaat ovat hienoja puistoja, joten niillä kannattaa vierailla jo puutarha- ja kulttuurihistoriaan tutustumisen takia. Esimerkiksi Helsingin Malmin hautausmaasta on ilmestynyt Dendrologian seuran puisto-opas, jota voi käyttää apuna puistokävelyllä.

Advertisement
Kategoria(t): Puisto Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s