Puutarhan lintujen Pihabongaus 25.-26.1.

Tiaisia syömässä (Kuva: Pekka Nurminen).

Tiaisia syömässä (Kuva: Pekka Nurminen).

Ensi viikonloppuna 25.-26.1.14 puutarhassa vierailevia talvilintuja on hauska havainnoida tavallistakin tarkemmin. Lintulaudan vakituiset asiakkaat ovat ehkä jo tuttuja. Havaintoja kirjaamalla saattaa huomata lintujen elämästä jotakin uutta. Kuinka paljon tiaisia on kerralla syömässä? Vieraileeko pihalla närhi pähkinöiden toivossa?

Pihabongaus-tapahtumassa arvostetaan ihan tavallisten kotipihojen ja puistojen lintuhavaintoja. Kaikki halukkaat voivat osallistua tarkkailemalla ja tunnistamalla lintuja tunnin ajan haluamanaan aikana joko lauantaina tai sunnuntaina. Jos kodin ikkunoista on hyvät näkymät puutarhaan, mikään ei estä katselemasta lintuja sisältä käsin kovan pakkasen yllättäessä. BirdLifen mukaan kyse ei ole kilpailusta, joten pienikin lintumäärä on kiinnostava! Mitä laajemmin näitä pihabongaustietoja saadaan eri puolilta Suomea, sitä kattavampi kuva muodostuu maan talvilinnustosta.

Pihabongauksen ohjeet lyhyesti:

  • Tunnista tunnin aikana havaitsemasi lintulajit.
  • Laske montako yksilöä kutakin lajia on enimmillään näkyvissä samaan aikaan (näin vältät laskemasta samoja yksilöitä moneen kertaan).
  • Ilmoita tunnistamasi lajit ja laskemasi maksimimäärät viimeistään 31.1. pihabongaus-sivulle tulevalla verkkolomakkeella tai postikortilla osoitteella BirdLife Suomi, Annankatu 29 A 16, 00100 Helsinki.

Aikaisempien vuosien bongaustuloksia voi tarkastella tapahtuman sivuilla. Viime vuonna osallistujia oli yli 12 400 pihalla. Silloin havaittiin erityisen paljon urpiaisia sekä peippoja ja järripeippoja. Yleisimmät talvilintulajit voi kerrata jo etukäteen viikonloppua varten BirdLifen sivulla.

pihabongaus

Tapahtumalla on myös Facebook-sivunsa.

Kategoria(t): Puutarha Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s